Coaching

Om te beginnen wil ik je meenemen in mijn definitie van coaching: Coaching is een resultaatgerichte vorm van persoonlijke begeleiding op vrijwillige basis die werkt als een katalysator in de ontwikkeling van het individu of team.


“Je kunt geen genoegen nemen met kruipen als je eigenlijk wilt vliegen” Helen Keller


In een coachingstraject worden verborgen en potentiële kwaliteiten zichtbaar en vrijgemaakt, die vervolgens ingezet kunnen worden om prestaties, vitaliteit en zingeving te bevorderen.

Tijdens de coaching staat de cliënt centraal en bepaal je ook zelf het tempo. De lengte van een traject is afhankelijk van de doelstelling van de cliënt of medewerker.

Loopbaancoaching

Door verandering van mensen en organisaties kan het gebeuren dat je niet meer bij je functie past of de organisatie bij jou. Hoe hak je die knoop door en hoe kom je erachter welke mogelijkheden er dan voor je zijn? Hoe maak je je loopbaanwensen concreet? Of je werkgever stelt je in de gelegenheid om je te heroriënteren op je werk en de toekomst.


“We doen alsof comfort en luxe het belangrijkste zijn in het leven, terwijl al wat we voor geluk nodig hebben iets is waar we enthousiast over zijn.” Charles Kingsley


Individueel outplacement

Wanneer er vanwege een reorganisatie of bedrijfsontwikkeling (bijvoorbeeld inkrimping) ongewild een einde aan je baan komt en herplaatsing niet aan de orde is, word je begeleid naar nieuw passend werk. Outplacement is persoonlijk maatwerk en het resultaat van het programma wordt in een driegesprek besproken met de opdrachtgever.

Werkwijze

Samen vertalen we de bevindingen van de heroriëntatie en bezinning in een plan van aanpak. We doorlopen de volgende fasen: intake (kennismaking/vraagverheldering), interne  oriëntatie (biografie, drijfveren en waarden), externe oriëntatie (loopbaanvisie, arbeidsmarkt-oriëntatie en communicatie), uitvoering, afronding en evaluatie.

Duur

De lengte van een traject is afhankelijk van de doelstelling van de cliënt, medewerker en/of organisatie. Het aantal sessies zal hierbij verschillen.